watersnoodrampsuriname.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Uw hulp is nodig!!!
  Nieuws en reacties mbt de grote watersnoodramp in Suriname in 2006 vulden deze site vanaf mei dat jaar.
   
  O
  ndanks de vele waarderingen is mede door een gebrek aan samenwerking van de gevestigde hulpverleningsorganisaties actief in Suriname per juli 2007 gestopt met continuering van deze site, met watersnoodrampsuriname.nl en watra.nl. De redactie dankt u voor uw belangstelling.
   
  Redactie:
  - Roy Ristie RoyRistie@Gmail.com
  - Henk van de Belt HenkJvdBelt@Gmail.com  
  Lessen voor de toekomst. Een must!
  Elke ramp kan zich herhalen. Dat geldt ook voor een watersnoodramp zoals de "falawatra" in mei 2006. Het overgrote deel van de deelnemers aan de poll op deze site verwacht een vergelijkbare ramp binnen enkele jaren. De overvloedige regenval in mei 2007 die grote wateroverlast in Paramaribo en de kustdistricten veroorzaakte gaf al een stevige waarschuwing.
   
  Elke ramp is in omvang te beperken met goede maatregelen; zowel die betreffende ramppreventie als die van (nood)hulpverlening, wederopbouw en duurzame ontwikkeling. Het is daarom ook zeer belangrijk dat de lessen voor de toekomst geleerd uit vorige rampen worden vastgesteld en gepubliceerd. Die lessen mogen zeker niet als geheimen achtergehouden worden. Elke overheidsdienst en elke niet-gouvermentele organisatie (ngo) die zich bezig houdt met rampbeperking, hulpverlening en ontwikkeling moet bij een volgende ramp hebben kunnen leren van anderen en adequaat kunnen werken. Elke hulpactiedonateur en belastingbetaler heeft er recht op te weten wat er met de donatie- en overheidsgelden is gedaan en welke lessen er zijn geleerd.
   
  De redactie van Watersnoodramp Suriname roept de bij de ramp van 2006 betrokken hulpverleningsorganisaties en overheidsdiensten (nogmaals) op zoveel mogelijk verslagen, plannen en zeker ook nota's met lessen voor de toekomst, voor iedereen goed vindbaar op het internet te publiceren. De redactie plaatst de verslagen, plannen en lessen (of links erheen) graag op deze website.
   
  Het verslag van de werkconferentie zal volgens Kensley Vrede (voorzitter Dufuni) eind juni klaar zijn.
   
  MTNL praat na over de hulpverlening
  Presentator Gilly Koster praat na over de hulpverlening na de falawatra van mei 2006 met minister Michel Felisi (Regionale Ontwikkeling) en Radj Bhondoe (SEVA Network Foundation). Felisi: "we moeten leren uit de lessen". Bhondoe: "hulp meer naar lokale organisaties".
   
  Minister Felisi (RO), Gilly Koster (MTNL) en Radj Bhondoe (SEVA)

  - MTLN 20070623 Discussie hulpverlening.wmv (video 12.35 min. 14 MB)
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl